Eşti aici

Autoritățile de la Kiev intenționează să blocheze unele site-uri rusești

20 August 2014
1551 de afişări
Autoritățile ucrainene ar putea bloca accesul către unele site-uri rusești care fac propagandă și portalurile insurgenților proruși din Donbas, a declarat, marți, în cadrul unui briefing de presă, consilierul ministrului de Interne, Anton Gherașcenko, informează Ria.ru

Gherașcenko a spus că autoritățile de la Kiev examinează posibilitatea blocării accesului către site-urile rusești. „În momentul de față se caută soluții tehnice și juridice ca noi, după exemplul Israelului, SUA și Chinei, să putem bloca site-urile care fac rău cetățenilor noștri. Există o problemă de ordin tehnic, cine va lua o astfel de decizie. Cred că asemenea hotărâre ar trebui să fie luată de către instanța de judecată”, a menționat consilierul.

Funcționarul consideră că este necesară blocarea accesului nu numai către site-urile propagandistice, dar și către unele pagini din rețelele de socializare. Gherașcenko a adăugat că reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne vor monitoriza operatorii de cablu, pentru a vedea dacă nu retransmit posturile de televiziune rusești interzise pe teritoriul Ucrainei.

Sursa foto: http://cdn1.img22.ria.ru/