Eşti aici

Alina Kabaeva va conduce unul dintre cele mai mari media holdinguri private

16 Septembrie 2014
1572 de afişări
Fosta gimnastă, deputat în Duma de Stat din Rusia, Alina Kabaeva, a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Aceasta, potrivit informațiilor apărute în presă, urmează să conducă consiliul director al holdingului ”Media Grupul Național”, informează Echomsk.ru.

Informația a fost confirmată de către PR-directorul companiei, Oxana Razumova.

”Media Grupul Național” este unul dintre cele mai mari holdinguri private de pe piață rusă. În subordinea acesteia se află Ren TV și 5 canal. Totodată, compania are 25% din acțiunile Pervîi canal și Companiei News Media, care, la rândul ei, deține ziarul Izvestia, postul de televiziune Life News, ziarele Jizni și Tvoi deni, postul de radio Russkaia slujba novostei. Presa scrie că News Media este controlată de către miliardarul Iurie Kovaliciuk, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. Până acum președinte al consiliului director ”Media Grupul Național” a fost un nepot al lui Kovaliciuk.

Kabaeva și-a încheiat cariera sportivă în 2007. Peste un an aceasta a început să prezideze consiliul public al ”Media Grupul Național”. În 2008 ziarul Moskovski korrespondent a  publicat un articol despre presupusa căsătorie a lui Putin cu Kabaeva. Peste șase zile, Putin a răspuns jurnaliștilor străini că în acea istorie apărută în ziarul respectiv ”nu s-a scris niciun cuvânt adevărat”. Ulterior ziarul a fost închis.

Sursa foto: http://krasa-russia.ru/