Eşti aici

Grupul Media Sanoma se retrage de pe piața mediatică din Ucraina

18 Noiembrie 2014
1369 de afişări
Grupul finlandez Sanoma, care deţine mai multe titluri internaţionale, între care Harper's Bazaar, Cosmopolitan şi Esquire, a declarat recent că se retrage de pe piaţa media din Ucraina din motive economice, informează AFP, citată de Gândul.info.  Pe fundalul scăderii afacerilor în țările din Europa Centrală și de Est, Sanoma se va orienta spre piețele din Olanda și Finlanda, unde veniturile companiei sunt în creștere.

Un comunicat de presă, difuzat de Sanoma, anunţă decizia “de a întrerupe operaţiunile în Ucraina, în baza unor acorduri cu toţi ceilaţi acţionari şi parteneri”. Ultimele ediții ale publicaţiilor vor apărea în Ucraina în ianuarie 2015, în timp ce site-urile acestora vor fi închise la sfârşitul lunii decembrie curent.

Despre faptul că publicațiile Esquire Ucraina, National Geographic, Harper’s Bazaar, Domașnii ociag și Men’s Health vor fi închise în Ucraina scrie și portalul Novoe Vremea. Potrivit acestuia, doar Cosmopolitan Ucraina va continua să apară, sub o licență nouă, fiind editată de Hearst Shkulev Media, care a obținut drepturile de publicare a acestei reviste.

Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă pe piața mediatică, în luna martie au fost închise alte două reviste din Grupul Sanoma Ucraina - Sensa și Сasaviva.

Sursa foto: http://nvua.net