Eşti aici

Jurnalistan.ro - o nouă publicație online în România

01 Decembrie 2014
1809 afişări
Mai mulți oameni de media au lansat o nouă publicație online – Jurnalistan.ro. Printre aceştia se regăsesc numele unor jurnalişti cunoscuţi, cum ar fi Iulian Comanescu, George Orbean, Magda Gradinaru şi alţii, informează HotNews.ro.

Proiectul publicației electronice a fost lansat pe 30 noiembrie, în ziua alegerilor parlamentare din Republica Moldova  şi a venit cu un ciclu întreg de materiale despre acest eveniment important. Site-ul are și o rubrică specială consacrată R. Moldova. La rubrica ”Exclusiv” au fost publicate interviuri cu președintele Moldovei, Nicolae Timofti şi cu președintele PLDM, Vlad Filat. Mai multe subiecte de ultimă oră se referă la situaţia de după alegeri din ţara noastră. Iată câteva titluri reprezentative în acest sens: La Chișinău au pierdut și comuniștii, și pro-europenii. A cui este victoria?; LIVE TEXT Moldova: Igor Dodon, președintele PS – discurs de invingător; Analiza Unimedia.md: Moldovenii din nord voteaza masiv. Moldova se îndreapta către Uniunea vamală cu Rusia; Iepurii nu mor. Personal, despre alegerile din Moldova.

Fondatorii susţin că “Jurnalistan.ro” nu este afiliat politic. “Am pus mână de la mână resurse și creier ca să-l facem. Probabil, din punct de vedere politic, ne definim undeva în dreapta centrului, dar asta pur și simplu din afinități personale și fără să facem prea mare caz de ce înseamnă stânga și dreapta - o discuție destul de întortocheată în România”. Ei promit, de asemenea, să nu ofere publicului “pseudo-știri, dictate de partide care impun agenda publică, prin intermediul conferințelor de presă” şi să nu abuzeze de  ”teorii interminabile cu titlul de "analiză" sau "comentariu".