Eşti aici

În curând va apărea postul de televiziune Vocea Basarabiei

05 Ianuarie 2015
2113 afişări
Vocea Basarabiei va emite în eter nu numai pe frecvențe de radio, dar și de televiziune. ”Pe data de 7 ianuarie, incepând cu ora 6.00 dimineaţa, va fi lansat noul post de televiziune – Vocea Basarabiei TV”, informează site-ul portalului.

Postul de televiziune Vocea Basarabiei va fi transmis prin rețeaua IPTV Moldtelecom, rețeaua StarNet și alte rețele de cablu și digitale prin unde terestre ale Întreprinderii de Stat Radiocomunicații.

Anterior, despe lansarea acestui post de televiziune anunța şi ex-deputatul din partea Partidului Liberal Reformator, Valeriu Saharneanu. Acesta era revoltat pe faptul că nu i-a fost solicitată opinia în calitate de fondator al postului de radio Vocea Basarabiei și deținător a 10% din acțiunile Companiei Emico SRL, în proprietatea căreia se afla acest radiodifuzor atunci când ceilalți acționari ai companiei au hotărât să treacă activele la o nouă societate comercială. Trecerea activelor și concesiunea companiei a fost aprobată prin decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din februarie 2014.

Potrivit lui Valeriu Saharneanu, tranzacția a avut loc prin intermediul directorului executiv al postului de radio Vocea Basarabiei, Veaceslav Ţîbuleac, susținut financiar de către liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat.

Veaceslav Țîbuleac, la rândul său, a spus că declarațiile lui Valeriu Saharneanu privind noua politică editorială sunt false și au ca scop denigrarea PLDM. Declarațiile ambelor părţi au fost făcute în timpul  campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Potrivit raportului general privind monitorizarea mass-mediei în campania electorală, realizat în cadrul Coaliţiei pentru Alegeri Libere şi Corecte, postul de radio Vocea Basarabiei a favorizat PLDM prin numărul mare de intervenţii directe.

Sursa imagine: sptfm.ro