Eşti aici

​Proiectul legii publicității, votat în prima lectură

11 Noiembrie 2021
725 de afişări
Legislativul a aprobat în prima lectură proiectul de lege privind publicitatea. Inițiativa a fost susținută de 53 de deputați. Documentul, elaborat de experții Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), a fost votat în prima lectură și acum trei ani, dar nu s-a bucurat de finalitate. 

Inițiativa actuală transpune în mare parte textul proiectului inițial, elaborat de experții CJI.

Documentul reglementează instituirea și implementarea regimului juridic al mesajelor de interes public, cerințele privind asigurarea transparenței pe piața publicității, autoreglementarea în domeniul publicității și a reclamei politice în perioadele din afara celei electorale etc.

Inițiativa prevede, între altele, instituirea și implementarea regimului juridic al publicității politice în perioada extra-electorală, care nu există în prezent, stabilește cine nu poate fi furnizor de publicitate politică, precum și faptul că achitarea pentru serviciile de difuzare a publicității politice poate fi efectuată doar prin transfer bancar. 

Anterior, președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Legislativului și unul din autorii inițiativei, Dumitru Alaiba, a afirmat că parlamentarii ar putea adopta o nouă lege a publicității până la sfârșitul sesiunii de toamnă a acestui an.

Proiectul de lege face parte dintr-o campanie amplă a CJI, axată pe modificarea Legii publicității și îmbunătățirea cadrului legal din domeniul media. 
 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.

Sursa foto: Parlament.md