Eşti aici

„Ultimul sunet” din școli - prilej pentru unele instituţii media de a filma şi fotografia absolvente „sexy”

31 Mai 2014
1680 de afişări

Unele instituţii de presă au folosit „ultimul sunet”, sărbătoarea sfârșitului de an școlar, nu atât pentru a reflecta evenimentul în sine, cât pentru a face subiecte despre hainele în care au fost îmbrăcați elevii. De exemplu, Realitatea.md şi Pro TV Chișinău au scos în evidenţă faptul că unele absolvente au purtat fuste scurte, tocuri înalte şi accesorii la modă, ziariștii operând cu aprecieri, interpretări, etichetări și abordări sexiste, încălcând astfel unele norme ale eticii jurnalistice.
 
„GALERIE FOTO cu sexy absolventele din acest an!”, titrează realitatea.md. „Fuste și rochii scurte, tocuri de peste 10 centimetri, poșete ultima modă, telefoane scumpe, bijuterii și machiaj strident. Aparent s-ar părea că vorbim despre ce se poartă în club, dar nu e așa. Vorbim despre unele eleve din Chișinău pentru care s-a dat astăzi ultimul sunet”, comentează sursa.
 
http://www.realitatea.md/galerie-foto-cu-sexy-absolventele-din-acest-an-_4211.html
 
Vestimentaţia elevilor a fost în prim-plan și în cadrul unui reportaj realizat de Pro TV, iar din imaginile video putem observa cum cameramanul în mod intenţionat filmează din apropiere picioarele unei eleve.
 
http://protv.md/stiri/social/parada-modei-la-ultimul-sunet-cum-s-au-dechisit-elevele-de-la---571251.html
 
Amintim că Ghidul pentru protecţia minorilor în mass-media recomandă jurnaliştilor să promoveze „subiectele pozitive care scot în evidenţă personalitatea copilului şi succesele acestuia”, să evite o abordare subiectivă a cazurilor, să nu interpreteze faptele şi să nu facă presupuneri. În plus, „managerii instituţiilor mass-media şi editorii de ştiri nu trebuie să accepte pentru publicare subiecte care nu respectă rigorile profesionale şi etice”, potrivit Ghidului.

Sursa foto: www.realitatea.md