Eşti aici

Cancelaria de Stat informează: Programul va fi publicat săptămâna viitoare

05 Septembrie 2014
1263 de afişări
Hotărârea de Guvern „Cu privire la aprobarea Programului privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră” urmează să fie publicată în “Monitorul Oficial” săptămâna viitoare, ne-au informat astăzi reprezentanții Biroului comunicare și relații cu presa de la Cancelaria de Stat.
 
În urma solicitării Media-azi de a afla la ce etapă de parcurs se află respectiva Hotărâre de Guvern, responsabilii din cadrul Cancelariei au anunțat că “proiectul Hotărârii a fost aprobat de principiu în ședința din 7 mai 2014, după care a urmat definitivarea acesteia în conformitate cu propunerile parvenite, dar și procedura repetată de contrasemnare. Hotărârea urmează să fie publicată în “Monitorul Oficial” săptămâna viitoare”, au informat reprezentanții Biroului.

Oleg Postovanu, jurist la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), a menționat, la rândul său, că “potrivit art. 30 al Legii cu privire la Guvern, hotărârile şi dispoziţiile Guvernului, cu excepţia celor care conţin secret de stat, se publică în "Monitorul Oficial" al Republicii Moldova în termen de 10 zile de la data adoptării sau emiterii. Acestea intră în vigoare la data publicării în “Monitorul Oficial” sau la data indicată în textul acestora.

De notat că, în conformitate cu obligaţiile asumate, Republica Moldova, împreună cu alte 104 țări, și-au asumat responsabilitatea de a finaliza tranziția la televiziunea digitală terestră, până la 17 iunie 2015.