Eşti aici

CCA a acordat licență noului post de televiziune Realitatea TV

18 Aprilie 2014
3712 afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a oferit ieri, 17 aprilie, licență de emisie prin satelit postului de televiziune Realitatea TV, proprietarul căruia este fostul director general Publika TV, Dumitru Țîra. Noul post va fi lansat în luna iunie curent.

Realitatea TV aparține companiei HB Media SRL, proprietarul căreia este Dumitru Țîra. Acesta a dat asigurări că proiectul Realitatea TV îi aparţine în totalitate. "În spatele HB Media există o altă companie, care, la fel, îmi aparține sută la sută. Este un proiect personal, în care am investit resurse financiare proprii, dar și din exterior. Vreau să încerc o nouă experiență în domeniul managementului”, a menționat Țîra.

Acesta a mai declarat că proiectul Realitatea TV din Moldova nu are nicio legătură cu Realitatea TV din România, dar va colabora, atât cu acest post TV, cât şi cu România TV şi Antena 3.

Realitatea TV își propune să fie o televiziune generalist-informativă cu o producție autohtonă în proporție de 54,7%. Potrivit conceptului general al postului, programele informative și analitice vor constitui 39%; filmele documentare, artistice și seriale – 36,9%, iar programele cultural-educaționale – 1,19%.

În timpul prezentării proiectului, unul din membrii CCA, Nicolae Damaschin, i-a amintit fostului director general al postului Publika TV despre gafele înregistrate la acest canal pe timpul când era la conducere. La rândul său, Iurie Colesnic, unul din membrii CCA, s-a arătat nemulțumit față de procentul mic acordat în grila de programe timpului pentru emisiuni culturale. Totuși, membrii CCA au votat în unanimitate în favoarea proiectului Realitatea TV.

În perioada 2010-2013, Dumitru Țîra a ocupat funcția de director general al postului de televiziune Publika TV, despre care presa scria că aparține politicianului Vlad Plahotniuc. În toamna anului trecut, Țîra a părăsit Publika TV, iar recent acesta a lansat pe piața mediatică șase site-uri noi: realitatea.md, golos.md, banii.md, stireata.md, topmedia.md și kankan.md.

Sursa foto: http://st.interakt.md/