Eşti aici

CCA nu a fost informat despre schimbarea proprietarilor de la EURO TV și Alt TV

04 Septembrie 2014
1847 de afişări
În ultimele zile, în presa de la noi și cea internațională, au apărut mai multe articole, în care se menționează că posturile de televiziune Euro TV și Alt TV ar avea alți proprietari. Tranzacțiile s-ar fi făcut prin implicarea omului de afaceri Ilan Shor.

Solicitați de Media-azi să se expună pe marginea acestei chestiuni, reprezentanții Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) afirmă că nu au primit nicio informație privind schimbarea titularilor de licențe la aceste posturi de televiziune.

Dinu Ciocan, membru CCA, care îl înlocuiește pe președintele Consiliului, Marian Pocaznoi, pe durata concediului, a menționat că despre presupusa înstrăinare a celor două posturi de televiziune a citit doar în presă. ”Nu am primit nicio informație deocamdată”, a spus responsabilul.

Acesta susține că administratorii instituțiilor media ar trebui să prezinte autorității de reglementare a audiovizualului informația despre schimbările care se produc în cadrul instituției. În caz contrar, aceștia riscă să fie sancționați pentru neinformarea Consiliului.

”Dacă se adeverește că aceste două posturi de televiziune au fost preluate în totalmente de alți proprietari, radiodifuzorul este obligat, în termen de 10 zile, să anunțe Consiliul Coordonator al Audiovizualului”, a declarat Dinu Ciocan.

Acesta a mai adăugat că, în cazul în care există o tranzacție prin care se schimbă proprietarul, licența rămâne să aparțină aceluiași radiodifuzor, se păstrează aceleași frecvențe, radiodifuzorul urmând să prezinte CCA, în decurs de zece zile, informația actualizată despre schimbarea proprietarilor.