Eşti aici

CCA preia experienţa cipriotă în domeniul audiovizualului

06 Noiembrie 2013
1330 de afişări

Preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Marian Pocaznoi, a semnat un Memorandum de cooperare în domeniul audiovizualului cu preşedintele Autorităţii de Radio şi Televiziune (CRTA) din Cipru, a anunțat serviciul de presă CCA. Principalele prevederi ale acordului vizează schimbul de experienţă legat de tranziţia la televiziunea digitală, dar şi protecţia minorilor în programele audiovizuale.

Marian Pocaznoi a declarat că acest acord poate ajuta partea moldovenească să capete experienţă valoroasă de la colegii din Cipru. “În acest sens, autoritatea de reglementare din Republica Moldova dorește să preia anumite experiențe și practici de la autoritatea de reglementare din Cipru în ceea ce privește tranziția de la televiziunea analogică la televiziunea digitală terestră, dat fiind că autoritatea de radio şi televiziune cipriotă a trecut la acest tip de televiziune încă din 2011”, a spus preşedintele CCA.

Una din prevederile acordului vizează protecţia minorilor în programele audiovizaule. Pocaznoi a subliniat importanţa experienţei Republicii Cipru în acest domeniu, deoarece ţara sa face parte din Uniunea Europeană și implementează directivele europene în acest sens. Anterior, Pocaznoi a anunţat că CCA pregăteşte un proiect de lege menit să înăsprească pedeapsa pentru încălcarea drepturilor minorilor în programele audiovizuale.

Republica Moldova are obligaţia ca, până la 17 iunie 2015, să înceteze emisia televiziunii terestre analogice şi să treacă la televiziunea digitală terestră. Programul de trecere la semnalul digital, elaborat de Ministerul Tehnologiilor Informaţionale, a fost înaintat Guvernului pentru aprobare.

sursa foto: http://www.business24.ro