Eşti aici

CEC a anunțat primii semnatari ai Codului de conduită privind reflectarea campaniei electorale

24 Ianuarie 2019
867 de afişări
Posturile de televiziune TV 8 și Jurnal TV sunt printre primii semnatari ai Codului de conduită privind desfășurarea și reflectare a campaniei electorale la alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, potrivit unui comunicat al Comisiei Electorale Centrale (CEC), difuzat joi, 24 ianuarie.

Alți doi semnatari sunt concurenții electorali - Partidul Democrat din Moldova și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Pe rețelele de socializare, Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a anunțat că, de asemenea, a semnat Codul de conduită.

Codul de conduită privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale reglementează normele de conduită ale concurenților electorali/participanții la referendum şi reprezentanţii mass-media implicaţi în reflectarea campaniei.

Fiecare semnatar în campania electorală se va baza pe informarea în mod corect şi obiectiv a alegătorilor despre semnatari şi platformele lor politice, respectarea dreptului alegătorilor de a participa la vot în baza propriilor convingeri şi a informaţiei obţinute și altele.

De asemenea, fiecare semnatar va respecta libertatea presei, inclusiv dreptul de a monitoriza organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Potrivit documentului, fiecare semnatar se obligă să nu creeze obstacole jurnaliştilor aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu.