Eşti aici

CS TRM și-a modificat regulamentul de funcționare. Propunerea ca ședințele să fie transmise online a fost respinsă

07 Octombrie 2021
1188 de afişări
Consiliul de Supraveghere al Teleradio-Moldova (CS) a aprobat noi modificări la Regulamentul de organizare și funcționare a entității. Propunerea unuia dintre membri ca ședințele consiliului să fie transmise în direct nu a fost susținută de ceilalți colegi.

În cadrul ședinței din 30 septembrie, membrii CS au aprobat toate modificările care au acumulat numărul necesar de voturi de la discuțiile anterioare pe marginea documentului. Propunerea membrei CS Larisa Călugăru ca ședințele să se se  transmită în direct pe pagina web a companiei și pe Facebook, iar înregistrările prin mijloace audio și video să fie plasate pe pagina web oficială a TRM imediat după încheierea ultimului interviu nu a întrunit numărul de voturi la o ședință premergătoare din 24 septembrie. Doar Larisa Călugăru și Alexandr Verșinin au votat pro. 

Potrivit procesului-verbal al ședinței, „membrii CS consideră că ședințele CS se desfășoară cu respectarea tuturor principiilor prevăzute în Codul serviciilor media audiovizuale”. „Majoritatea ședințelor sunt publice, anunțul privind ordinea de zi a ședinței, locul desfășurării, precum și link-ul ședinței este publicat în timp util pe pagina web a companiei”, scrie în document.

Potrivit lor, în cazul înregistrării și plasării ședințelor pe pagina web „este necesar de identificat și persoanele responsabile”, iar posibilitățile tehnice ale CS nu ar permite acest lucru.

Vedeți și: Înregistrările audio ale ședințelor Consiliului de Supraveghere al TRM ar urma să devină accesibile online


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.