Petiționarul Dmitrii Bezobrazov a menționat în sesizarea sa că în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” din 30 iunie, moderată de Alex Cozer, ar fi fost admisă agitație electorală. În prima parte a emisiunii a participat președinta țării, Maia Sandu, iar în cea de-a doua - deputata Platformei Demnitate și Adevăr Inga Grigoriu și, prin messenger, deputatul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba. Dmitrii Bezobrazov a invocat în sesizare comportamentul moderatorului care, în viziunea sa, ar fi incitat invitații să lanseze acuzații în adresa persoanelor terțe, cum ar fi procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și omul de afaceri Veaceslav Platon. Bezobrazov consideră că moderatorul „a deviat de la mai multe principii, cum ar fi imparțialitatea, prezumpția nevinovăției, dreptul la replică etc”.
Reprezentanții Jurnal TV au informat inițial CA că nu vor examina cererea lui Bezobrazov pe motiv că ea nu este scrisă în limba română, cerință prevăzută de Codul administativ. „Noi, ca instituție privată, nu avem obligația de a examina cereri parvenite în alte limbi, decât cereri prevăzute de procedură”, a argumentat canalul. După recepționarea raportului de monitorizare al CA, Jurnal TV a solicitat amânarea examinării chestiunii pentru a se pregăti de apărare, însă CA nu a satisfăcut solicitarea, precizând că examinarea petiției a decurs în termenele legale.
Potrivit datelor monitorizării CA, în cadrul discuțiilor cu președinta Sandu moderatorul emisiunii „Secretele Puterii” s-a axat pe inacțiunile Procuraturii Generale, ale procurorului general fiind vizat și omul de afaceri Veaceslav Platon în adresa căruia au fost aduse mai multe acuzații, dar nu au fost inserate și replicile lor. În a doua parte a emisiunii a fost discutat raportul Comisiei parlamentare cu privire la elucidarea circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari (așa-numitul „Landromat”). „Astfel, urmare a monitorizării se atestă că emisiunea în întregime s-a bazat pe afirmații ale invitaților și ale moderatorului emisiunii, ca rezultat reliefându-se o opinie comună și unilaterală a acestora. De specificat că întrebările adresate de către moderator, per ansamblu, au forma unor întrebări retorice și nu a unor întrebări destinate cu scopul de a informa corect și imparțial”, se arată în raportul de monitorizare. Potrivit CA, spre finalul emisiunii, moderatorul a menționat că Veaceslav Platon nu a dorit să facă uz de dreptul său la replică.
Majoritatea membrilor CA au constatat lipsa de imparțialitate a moderatorului emisiunii. Astfel, Larisa Manole a menționat că acesta „nu și-a îndeplinit misiunea”, iar postul poate fi sancționat „pentru o abordare unilaterală și neimparțială”, iar Lidia Viziru a menționat că emisiunea a fost difuzată în perioada campaniei electorale, moderatorul fiind obligat să fie „dublu imparțial, astfel încât telespectatorul să-și formeze singuri opinii cu privire la cele discutate în cadrul emisiunii”.
Dragoș Vicol consideră că opiniile moderatorului au fost impuse telespectatorilor. „Se încearcă, practic, o «bolșevizare» și o prezentare a unui punct de vedere covârșitor dominant astfel încât să nu existe dreptul la viață a unor alte opinii. Nicidecum nu sunt prezentate punctele de vedere aflate în contradicții”, a declarat Vicol.
Corneliu Mihalache a avut o opinie separată, menționând că, tradițional, nu votează pentru sancționarea furnizorilor de servicii media în cazurile când jurnaliștii își expun opiniile. „Este o emisiune obișnuită pentru spațiul audiovizual moldovenesc. Din păcate, cu acest fenomen este practic imposibil de luptat”, a comentat Mihalache.
Astfel, cu majoritatea de voturi, Jurnal TV a fost sancționat cu avertizare publică pentru nerespectarea cerințelor privind asigurarea informării corecte cu privire la un fapt sau un eveniment.