Eşti aici

Președintele Dodon așa și nu a promulgat Codul Serviciilor Media Audiovizuale

29 Noiembrie 2018
1171 de afişări
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a semnat nici a doua oară Codul Serviciilor Media Audiovizuale. Acest lucru ne-a fost confirmat de către secretarul de presă al președintelui, Maxim Lebedinschi.

„La moment, el (Codul – n.r.) nu a fost promulgat de către președintele țării”, a afirmat, miercuri, 28 noiembrie, pentru Media-azi Maxim Lebedinschi.

Potrivit legislației, șeful statului are obligația de a promulga legea în termen de cel mult 2 săptămâni de la data înregistrării acesteia în Aparatul președintelui.

Contactată de noi, Natalia Zalisevschi, specialist superior în Aparatul președintelui, a precizat că la Președinție Codul Serviciilor Media Audiovizuale a ajuns pe data de 12 noiembrie.

Anterior, spicherul Parlamentului Andrian Candu, a anunțat pe pagina de Facebook, pe 14 noiembrie, că a semnat și a expediat pentru promulgare Codul Serviciilor Media Audiovizuale.

Potrivit legislației, preşedintele țării poate cere Parlamentului doar o singură dată reexaminarea legii. În cazul în care deputații își mențin hotărârea adoptată anterior, președintele este obligat să promulge legea în termen de cel mult 2 săptămâni de la data înregistrării acesteia în Aparatul preşedintelui.

Anterior, când președintele Igor Dodon refuza să promulge a doua oară legile, acesta era suspendat de Curtea Constituțională, iar legile erau promulgate de Andrian Candu, președintele Parlamentului, care deținea interimatul.