Eşti aici

Proiectul noului Cod al audiovizualului a fost propus pentru consultări publice

27 Decembrie 2017
1294 de afişări
Proiectul noului Cod al audiovizualului este propus pentru consultări publice, potrivit unui comunicat de presă al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului.

Elaborat de experți naționali și internaționali în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, acesta are drept scop ajustarea legislației naționale în domeniul mass-media la cea europeană.

Documentul are o nouă denumire - Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova - și poate fi consultat pe site-ul Parlamentului, la rubrica „Îmbunătățirea legislației mass-media”.

Toate propunerile, sugestiile și recomandările pot fi expediate Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. 

Pentru adoptarea cât mai operativă a unui nou Cod al audiovizualului s-a pronunțat, recent, și ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, James D. Pettit, care a îndemnat autoritățile moldovene să respecte standardele UE în domeniul audiovizualului.

Totodată, ambasadorul UE, Peter Michalko, Șeful Delegației Europene în Republica Moldova, a subliniat că adoptarea cât mai rapidă a unui nou Cod al audiovizualului, care să corespundă Directivei Europene pentru Servicii Audiovizuale, precum și asigurarea libertății și pluralismului mass-media sunt priorități în cooperarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova și pe care Delegația le urmărește cu atenție.
 
Anterior, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că proiectul în cauză va fi trimis pentru expertizare și Comisiei de la Veneția.