Eşti aici

Publika TV face precizări. Alina Țurcanu - ”No comment!”

03 Septembrie 2015
2938 de afişări
Publika TV a publicat, miercuri, un mesaj în care face precizări  referitor la discuțiile declanșate în presă și pe rețelele de socializare, vizavi de amenințările în adresa Alinei Țurcanu din partea colaboratorului său, Daniel Lachi.
Potrivit postului tv, amenințările la telefon adresate jurnalistei de către Daniel Lachi ar fi fost ”o polemică personală”, cu care compania nu are nicio legătură. 

”Domnul Lachi a precizat că pretinsele ameninţări la care ar fi supus-o pe doamna Ţurcanu se referă strict la urmărirea pe viitor a postărilor acesteia şi la pedepsirea lor prin răspunsuri cu alte postări, nu la agresiune fizică”, precizează Publika TV.
Totodată, instituția declară că se desolidarizează de orice formă de comportament reprobabil şi de aceea directorul de Ştiri al GMG, Oleg Cristal, i-a cerut scuze doamnei Alina Ţurcanu.

”Publika TV nu s-a amestecat şi nu se va amesteca niciodată în activităţile private ale angajaţilor sau colaboratorilor săi, însă le cere acestora să nu aducă prejudicii instituţiei şi meseriei de jurnalist prin comportamente inadecvate sau prin încălcări ale legii”, se menționează în mesajul public semnat de directorull Departamentului Ştiri GMG, Oleg Cristal și editorul general al aceluiași departament, Cristian Tabără.

Într-o nouă postare pe pagina ei de FB, Alina Țurcanu a comentat:”Dacă amenințările și înjurăturile la adresa unei jurnaliste, pentru exprimarea unei opinii critice argumentate, înseamnă, potrivit șefilor bărbați de la General Media Group (din care face parte și PUBLIKA.MD) „libertate de opinie în plan personal”, pe care ei nu o pot limita, și „activităţi private ale angajaţilor”, atunci nu știu ce să zic decât „NO COMMENT”.