Eşti aici

Vlad Plahotniuc renunţă la mandatul de deputat

28 Octombrie 2013
1901 afişări

Omul de afaceri şi prim-vicepreşedintele Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, despre care presa din Moldova a scris că este și proprietarul unor instituții media importante, a declarat, luni, că renunţă la mandatul de deputat pe care îl deține în Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului din care face parte, difuzată și pe Privesc.eu.

Plahotniuc a precizat că nu se retrage din politică sau din partid. ”Retrăgându-mă din rândurile deputaților nu mă retrag nici din partid, nici din politică. Dimpotrivă, voi fi mai activ și mai eficient”, a spus Vlad Plahotniuc. Acesta a adăugat că renunță la mandatul de deputat și pentru că nu mai vrea ca lumea să considere că beneficiază de privilegii. ”Cel mai important privilegiu de care vreau să mă dezlipsesc este imunitatea de deputat. Eu, sincer, consider că deputaţii nu ar trebui să beneficieze de imunitatea parlamentară”, a spus Plahotniuc.

Potrivit numeroaselor articole apărute în presa din Moldova pe această temă, dar și în Adevărul.ro, Plahotniuc ar deține posturile de televiziune PRIME TV, Canal 3, MUZ TV, 2 PLUS şi Publika TV, ceea ce l-ar face unul din cei mai influenți proprietari media din regiune. De asemenea, pe blogul Luchianiuc au fost publicate, în august 2013, date care ar dovedi că site-urile Publika, PRIME, MUZ FM, Vesti.md și Evenimentul Zilei au fost înregistrate pe aceeași adresă de e-mail.

Adevărul.md şi Jurnal de Chişinău au scris și articole despre compania media ÎCS ”Prime” SRL potrivit cărora proprietarul acesteia este Vlad Plahotniuc, se arată în studiul ”Transparenţa proprietăţii mass-media” din 2012, elaborat de experţii Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI). Potrivit celor două publicaţii, printre instituţiile care fac parte din ”imperiul mediatic” al ÎCS ”Prime” SRL s-ar număra Prime TV, Prime FM, Canal 3, 2 Plus, Maestro FM şi Megapolis FM. În acest sens, Asociaţia ”Apollo” a sesizat Consilul Coordonator al Audiovizualui (CCA) privind faptul că Vlad Plahotniuc este proprietarul a cinci posturi cu acoperire naţională, iar fondatorul companiilor titulare ale licenţilor de emisie ale acestor radiodifuzori este aceeaşi firmă - OTIV Prime Media B.V.

Ziarul Adevărul a încercat să facă și o conexiune între iniţialele ”OTIV” şi numele membrilor familiei Plahotniuc: Oxana, Timofei, Inochentie şi Vlad. Cotidianul a mai scris că postul Canal 3, Prime FM și Prime TV au acelaşi sediu.

Vlad Plahotniuc a intrat în politică cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2010, fiind introdus în ultimul moment pe locul doi în lista electorală a PD.

sursa foto: www.tribuna.md