Scopul cercetării constă în a identifica ce ar trebui să se întreprindă pentru a menține viabilitatea jurnalismului pe termen scurt și lung. De asemenea, organizațiile vor să afle de ce tipuri de traininguri au nevoie redacțiile de știri și jurnaliștii și cum angajații din media utilizează metodele inovative pentru a face față situației.
Organizatorii mai vor să afle în ce domeniu din activitatea lor jurnaliștii au nevoie de cea mai mare susținere. Informația acumulată va servi în vederea restabilirii mass-mediei afectate de criza pandemică.
Autorii sondajului vor să afle inclusiv răspuns la următoarele întrebări: Cum coronavirusul influențează fiabilitatea industriei de știri și asupra securității muncii a angajaților?; Cum în perioada pandemiei se schimbă metodele de colectare a datelor și a reflectării evenimentelor?; Cu ce noi amenințări se confruntă jurnaliștii în această perioadă?; Cum jurnaliștii fac față „infodemiei” și ce întreprind pentru a o contracara?; Cum pandemia a influențat asupra distribuirii conținutului și atragererii audienței?
Chestionarul este disponibil în șapte limbi și poate fi completat AICI.
Sursa foto: IJNeT