Eşti aici

​A fost lansat un sondaj global privind impactul Covid-19 asupra mass-media

09 Iunie 2020
953 de afişări
Rețeaua Internațională a Jurnaliștilor (IJNeT) și Centrul jurnalismului digital Tow au lansat un chestionar global care va evalua impactul pandemiei de Covid-19 asupra jurnalismului din întreaga lume și va ajuta la regândirea viitorului acestei industrii. Potrivit inițiatorilor, datele preliminare arată că zeci de organizații media din întreaga lume s-au închis din cauza pandemiei, iar mii de locuri de muncă din redacții au fost restructurate. 

Scopul cercetării constă în a identifica ce ar trebui să se întreprindă pentru a menține viabilitatea jurnalismului pe termen scurt și lung. De asemenea, organizațiile vor să afle de ce tipuri de traininguri au nevoie redacțiile de știri și jurnaliștii și cum angajații din media utilizează metodele inovative pentru a face față situației.

Organizatorii mai vor să afle în ce domeniu din activitatea lor jurnaliștii au nevoie de cea mai mare susținere. Informația acumulată va servi în vederea restabilirii mass-mediei afectate de criza pandemică.

Autorii sondajului vor să afle inclusiv răspuns la următoarele întrebări: Cum coronavirusul influențează fiabilitatea industriei de știri și asupra securității muncii a angajaților?; Cum în perioada pandemiei se schimbă metodele de colectare a datelor și a reflectării evenimentelor?; Cu ce noi amenințări se confruntă jurnaliștii în această perioadă?; Cum jurnaliștii fac față „infodemiei” și ce întreprind pentru a o contracara?; Cum pandemia a influențat asupra distribuirii conținutului și atragererii audienței?

Chestionarul este disponibil în șapte limbi și poate fi completat AICI

Sursa foto: IJNeT