Eşti aici

BBC renunță la 65 de posturi din divizia de radio

12 Iunie 2014
2039 de afişări
Compania publică de televiziune și radio din Marea Britanie / British Broadcasting Corporation (BBC), cel mai mare radiodifuzor public din lume, a anunțat că va renunța la 65 de posturi din divizia sa de radio, în cadrul unui proces de restructurare ce are drept scop reducerea cheltuielilor financiare legate de activitatea instituției, informează InCont.ro, cu referire la bbc.com.

Strategia de reducere a cheltuielilor BBC, cu 800 de milioane de lire sterline, prevede disponibilizarea către anul 2017 a circa 15% din totalul angajaților diviziei de radio a BBC. Procesul de restructurare al companiei BBC a început în anul 2012.

Urmare a restructurării, divizia de radio a BBC va fi reorganizată în două subdiviziuni. În prima subdiviziune vor fi reunite: Radio 4, 4 Extra, Radio 3 și BBC Proms, iar în cea de-a doua – Radio 1, 1Xtra, Radio 2, Asian Network și 6 Music. 

Conducerea companiei își propune, de asemenea, ca stațiile de radio din cadrul BBC, care au o conducere separată, să colaboreze mai mult între ele, ceea ce va îmbunătăți activitatea managerială și organizațională la nivelul întregii instituții.

Decizia privind restructurarea BBC Radio prevede înregistrarea unor economii de aproximativ 38 de milioane de lire sterline până în 2016/17.
 
Sursa foto: http://web3.protv.ro/