Eşti aici

Încă un jurnalist a fost ucis în Mexic

02 Februarie 2022
544 de afişări
Un jurnalist a fost asasinat luni, 31 ianuarie, în apropiere de Cancun, în statul turistic Quintana Roo (estul Mexicului), au anunţat autorităţile locale, scrie Digi24.ro cu referie la AFP.

„Guvernul statului Quintana Roo deplânge moartea jurnalistului Ruben Pat, directorul săptămânalului Playa News, ucis în această dimineaţă cu focuri de armă în localitatea Solidaridad”, scrie într-un comunicat difuzat de guvernul acestui stat, potrivit Agerpres.

Potrivit primelor elemente furnizate de către autorităţi, jurnalistul se afla în afara unui bar când a fost împuşcat mortal în acest oraş cunoscut şi sub numele Playa del Carmen, situat la aproximativ 60 de kilometri de celebra staţiune balneară Cancun.

Autorităţile judiciare locale au condamnat într-un comunicat „intimidarea exercitată împotriva profesiei de jurnalist prin atacuri violente”, promiţând să facă dreptate victimei.

La 30 iunie, un alt jurnalist al acestui săptămânal online, José Guadalupe Chan, de 35 de ani, a fost împuşcat în acelaşi stat de pe coasta Caraibelor.

Mexicul este una dintre ţările cele mai periculoase pentru exercitarea meseriei de jurnalist. De la începutul anului, cel puţin şapte reporteri au fost ucişi. În 2017, 11 jurnalişti au fost asasinaţi în această ţară şi în total mai mult de 100 începând din anul 2000, potrivit mai multor organizaţii neguvernamentale pentru apărarea libertăţii de expresie. În cazul celor mai multe dintre aceste crime, autorii nu au fost traşi la răspundere.