Eşti aici

Și în Ucraina vor fi desemnați “Inamicii presei”

12 Mai 2015
1356 de afişări
Sindicatul Independent de Media și Institutul pentru Informare în Masă din Ucraina vor decerna, pe 5 iunie, premiul "Inamicii presei" unui număr de zece funcționari publici care prin acțiunile lor au dus la limitarea libertății de exprimare în perioada martie 2014 - aprilie 2015, informează mediafreedomwatch.org. Premiul este acordat anual.

Dreptul de a face nominalizări îl au  jurnaliștii, bloggerii, experții media. Aceștia au posibilitatea să propună până la trei candidați, care, în opinia lor, au adus atingere libertății presei sau au dat dovadă de pasivitate în soluționarea problemelor mass-media. Toate opțiunile trebuie să aibă la bază dovezi sigure, să expună situații și fapte concrete de care se fac vinovați pretendenții la premiu.

În acest an, termenul de prezentare a propunerilor pentru concursul ”Inamicii presei” a fost până pe 11 mai. Comitetul organizatoric urmează să pregătească lista candidaților, din care un juriu format din jurnaliști și lideri de opinie, experți media din Ucraina, vor desemna, prin vot, zece persoane cărora le va acorda premiul ”Inamicii presei".

Rezultatele concursului vor fi făcute publice în ajunul Zilei Jurnalistului, consemnată în Ucraina, la 6 iunie.

 

Sursa foto: http://imi.org.ua