Eşti aici

Știre despre un cutremur în Los Angeles, scrisă de un robot

21 Martie 2014
2499 de afişări

Site-ul ziarului LA Times a publicat primul informația despre cutremurul care a avut loc pe 17 martie în Los Angeles datorită unui robot care poate scrie știri scurte. Anunțul a fost făcut de jurnalistul LA Times Ken Schwencke, creatorul acestui algoritm, pentru publicația Slate, scrie lenta.ru.

Potrivit lui Schwenche, algoritmul lui analizează datele despre cutremur, care sunt transmise de către Serviciul Geologic al SUA. În cazul în care în anunțul transmis de Serviciul Geologic comunică despre un cutremur cu o magnitudine deja stabilită care a avut loc în Los Angeles, algoritmul trimite datele corespunzătoare într-un formular special și-l expediază la Departamentul de știri. Ulterior știrile scrise de ”jurnalistul-robot”, așa cum l-a poreclit presa, sunt analizate de către redactor, cel care și decide dacă textul va fi publicat.

”Din momentul la care a apărut mesajul de la Serviciul Geologic și până la apariția știrii despre cutremurul din Los Angeles au trecut nu mai mult de trei minute”, a declarat Schwencke.

Un algoritm asemănător se utilizează în redacția LA Times și pentru scrierea știrilor despre infracțiuni. Astfel de algoritmuri pentru scrierea știrilor, potrivit lui Schwencke, economisesc timp, dar în nici un caz nu pot înlocui jurnaliști.