Eşti aici

​Fosta echipă a ziarului Kyiv Post lansează un nou proiect media

22 Noiembrie 2021
1131 de afişări
Fosta echipa redacțională a publicației de limbă engleză Kyiv Post din Ucraina a anunțat, la două săptămâni după ce ziarul și-a sistat activitatea, că lansează un nou proiect media - The Kyiv Independent. 

„Kyiv Post, vocea globală a Ucrainei, a fost redusă la tăcere acum două săptămâni. Dar noi, fosta echipă editorială, nu vrem să tăcem. Ucraina are nevoie de jurnalism în limba engleză de cea mai înaltă calitate, iar comunitatea noastră are nevoie de o sursă de știri în care să aibă încredere”, se arată în anunțul The Kyiv Independent.

Jurnaliștii promit că nu vor depinde de oligarhi și „proprietari bogați”. Redacția intenționează să-și asigure sustenabilitatea financiară cu susținerea donatorilor, cititorilor și din activitate comercială.

Anterior, proprietarul Kyiv Post, Adnan Kivan, a anunțat că activitatea ziarului a fost suspendată „temporar”, pentru o relansare ulterioară, iar angajații redacției au declarat că publicația a fost complet închisă. Echipa a publicat atunci o declarație comună în care au menționat că, „în dimineața de 8 noiembrie, angajații Kyiv Post au venit la locul de muncă unde au aflat că au fost concediați”. „Considerăm că, în acest fel, proprietarul ziarului vrea să scape de jurnaliștii incomozi, corecți și cu principii”, se arata în comunicatul comun.