Eşti aici

​Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a vândut două posturi TV

09 Noiembrie 2021
987 de afişări
Fostul președinte al Ucrainei și actualul deputat Petro Poroșenko a vândut drepturile corporative ale posturilor de televiziune Priamoi și Canal 5 holdingului media Vilni media (orig. Вільні медіа -  Media Liberă), creat de reprezentanții celor două canale, scrie Korrespondent.net cu referire la o declarație comună a furnizorilor de servicii media din 8 noiembrie. 

„Vinerea trecută, am creat un nou holding media - Vilni media. Proprietarii holdingului sunt profesioniști din domeniul mass-media, jurnaliști, persoane publice și parlamentari ai opoziției, care au fost cândva jurnalişti", se arată în comunicatul televiziunilor.

Potrivit sursei, mediaholdingul a achiziționat 100% din drepturile corporative ale canalelor Priamoi și Canal 5 „la preț de piață”, dar suma nu a fost dezvăluită. De asemenea, se indică faptul că acordul îi interzice lui Poroșenko să influențeze politica editorială a canalelor sau să exercite în alt mod controlul asupra presei din Vilni, iar noii proprietari vor încheia în curând un acord cu televiziunile privind neamestecul în politica editorială.

Pe 5 noiembrie, președintele Vladimir Zelenski a semnat așa-numita lege antioligarhi, care a fost adoptată în lectură finală de Rada Supremă pe 3 noiembrie. Potrivit actului, unul dintre criteriile pentru recunoașterea unei persoane ca oligarh este influența semnificativă asupra mass-media.