Eşti aici

​Kîrgîzstan: Procurorii anunță că vor supraveghea dosarul penal în privința jurnalistului de investigație Bolot Temirov

24 Ianuarie 2022
1015 afişări
Procuratura din Bișkek va monitoriza dosarul penal în privința jurnalistului de investigație și prezentatorului „Temirov Live” Bolot Temirov, reținut și eliberat recent de organele de drept din Kîrgîzstan, informează 24.kg.

Pe 22 ianuarie, mai mulți polițiști și angajați ai forțelor speciale au dat buzna în biroul jurnaliștilor „Temirov Live” din Bișkek. După perchizițiile efectuate, jurnalistul a fost reținut. La ieșire, el a reușit să declare că ar fi acuzat de deținerea drogurilor ce nu-i aparțin și care i-ar fi fost aruncate de oamenii legii.

Ulterior, presa locală a scris că alături de Bolot Temirov a fost reținut și colegul său, Bolot Nazarov. Ambii au fost eliberați cu condiția de a nu părăsi orașul.

Jurnaliștii consideră că au ajuns în atenția polițiștilor în legătură cu activitatea lor profesională și, în mod special, după publicarea celei mai recente investigații despre afacerea din domeniul petrolului a familiei lui Kamciîbek Tașiev, șeful Comitetului de Stat pentru Securitate Națională. Tașiev a declarat ulterior că reținerea lui Bolot Temirov nu ar avea legătură cu activitatea sa profesională, iar informațiile din investigație „sunt false”. 

Reținerea lui Bolot Temirov. Sursa foto: Kloop