Eşti aici

​Persoane necunoscute în uniforme de militari au blocat postul tv NewsOne din Kiev

04 Decembrie 2017
2128 de afişări
Persoane necunoscute în uniforme militare au blocat, duminică, 3 decembrie, intrarea în clădirea în care se află sediul postului de televiziune NewsOne din Kiev, cel care a transmis „Marșul pentru impeachment” contra președintelui Ucrainei, organizat de fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, actualmente politician în Ucraina, scrie rbc.ru.

Totuși, postul de televiziune NewsOne a continuat să transmită evenimentele care se desfășurau în fața clădirii. Potrivit NewsOne, activiștii în uniforme militare, care au refuzat să ofere explicații jurnaliștilor, au adus într-un camion și niște saci.

În video-ul publicat de NewsOne pe Facebook se poate observa că sacii au fost descărcați la poarta clădirii. Potrivit postului TV, intrarea a fost blocată și cu sârmă ghimpată.

"Redacția postului tv NewsOne consideră că aceste evenimente ar avea legătura cu faptul că acesta este singurul canal care a transmis „Marșul pentru impeachment”, organizat de Mihail Saakașvili", specifică NewsOne în anunțul său.

Proprietarul postului TV este parlamentarul ucrainean Evgheni Muraev. Acesta a afirmat pentru 112.ua că în spatele activiștilor ar sta cineva din administrația președintelui.

Ulterior, un activist din rândul celor care au venit la sediul televiziunii NewsOne a spus că deputatul Evgheni Muraev ar trebui să-și ceară scuze pentru afirmația precum că revoluția demnității a fost o lovitură de stat.

Președintele Uniunii Naționale a Jurnaliștilor din Ucraina, Serghei Tomilenko, a scris pe pagina sa de Facebook că blocarea de ieri a postului de televiziune NewsOne este un act de obstrucționare directă a activității de jurnalist și reprezintă o formă de presiune asupra presei, scrie strana.ua.

„Marșul pentru impeachment”, în care se cerea demiterea președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, a avut loc pe 3 decembrie în Kiev.