Eşti aici

​Portalul de știri Tut.by din Belarus a fost blocat

18 Mai 2021
494 de afişări
Mai mulți redactori ai portalului de știri Tut.by din Belarus au anunțat, în dimineața zilei de 18 mai, că au fost vizitați acasă de către angajații Departamentului de investigații financiare (DIF) al Comitetului de Control al Statului, potrivit unei clone a site-ului news.tutby.news. Reprezentanții organelor de drept au vizitat și sediul redacțiilor Tut.by și Hoster.by. Mai târziu, reprezentanții DIF au anunțat că au inițiat un dosar penal pe administrația companiei, pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, iar Ministerul Informației din Belarus a precizat că site-ul a fost blocat.
 
Ministerul Informației a precizat că a blocat site-ul Tut.by și clonele acestuia în baza unei notificări parvenite din partea Procuraturii Generale, care „a stabilit mai multe încălcări ale legislației mass-media în legătură cu publicarea unor informații interzise în unele articole plasate pe Tut.by”.
 
La rândul său, DIF a menționat că a pornit dosarul penal „ca urmare a utilizării nejustificate a unui sprijin de stat de către Tut Bay Media, în calitate de rezident al Parcului Tehnologiilor Avansate”, iar statul ar fi suferit daune în proporții deosebit de mari. Compania Tut Bay Media a devenit rezidentă a Parcului în 2019. Potrivit DIF, compania ar fi avut venituri neconforme statutului său de rezidentă a parcului.
 
Portalul Citydog.by din Minsk scrie că mai mulți jurnaliști din cadrul redacției Tut.by nu răspund la apelurile telefonice, iar ușa de la intrate în oficiul lor este împânzită cu bandă adezivă. 

Sursa foto: euroradio