Eşti aici

​Trei jurnaliști venezuelani, arestați pentru ”incitare la violență”

07 Noiembrie 2013
1526 de afişări

Doi reporteri și un jurnalist ai unor instituții media venezuelane au fost arestați de miliție săptămâna trecută și eliberați ulterior, în timp ce realizau un reportaj la deschiderea unui popular târg de Crăciun organizat de guvern în Caracas, informează El Nuevo Helard de Venezuela. Cei trei au fost acuzați inclusiv de președintele Nicolas Maduro de incitarea publicului la violență.

Eliscart Ramos, unul din jurnaliștii arestați, a declarat după eliberare că milițienii le-au spus că încălcaseră o zonă de securitate unde se afla un număr mare de oameni. Pe de altă parte, jurnalista a declarat că cei trei - angajați ai Sistema de Medios Públicos, Venevisión și Televen - fuseseră invitați de oficiali la deschiderea târgului de Crăciun.

Președintele Maduro a fost însă nemulțumit de modul în care jurnaliștii au raportat despre eveniment. ”Unele titluri (n.r. de presă) denotă probleme de echilibru severe ale proprietarilor media burghezi”, a adăugat acesta. El a mai spus că simpla încercare de a ”păta” târgul organizat de guvern denotă ”nebunie”.

În luna octombrie, Maduro a cerut ca un jurnalist care a scris despre criza petrolului în regiune să fie condamnat la închisoare. Președintele, care se consideră o ”victimă” a unor încercări ale opoziției de a răsturna guvernul, a fost adesea acuzat de limitarea libertății presei și a accesului publicului la informații oficiale.

sursa foto: http://www.thelondoneveningpost.com