Eşti aici

​Ziarul ucrainean Kyiv Post își sistează activitatea. Redacția: Proprietarul vrea să scape de jurnaliștii incomozi

09 Noiembrie 2021
1042 de afişări
Proprietarul publicației de limbă engleză Kyiv Post din Ucraina, Adnan Kivan, a anunțat că activitatea ziarului a fost suspendată „temporar”, pentru o relansare ulterioară, informează portalul Pravda.com.ua. Angajații redacției susțin însă că publicația a fost complet închisă.

„Sperăm ca, într-o zi, să lansăm din nou ziarul, mai mare și mai bun”, a declarat Kivan, potrivit sursei. 

Ukrainskaia Pravda scrie, cu referire la un anunț publicat de Kyiv Post, că redactorul-șef al ziarului, Brian Bonner, se concediază după închiderea instituției media. În același timp, sursele Ukrainskaia Pravda din cadrul redacției Kyiv Post au afirmat că, în dimineața de 8 noiembrie, întregii echipe i s-a anunțat despre închiderea imediată a ziarului și blocarea accesului la site.

Ulterior, reprezentanții colectivului au publicat o declarație comună în care au menționat că, „în dimineața de 8 noiembrie, angajații Kyiv Post au venit la locul de muncă unde au aflat că au fost concediați”. „Considerăm că, în acest fel, proprietarul ziarului vrea să scape de jurnaliștii incomozi, corecți și cu principii”, se arată în comunicatul comun.
 
În declarația comună se mai spune că angajații au propus proprietarului publicației să vândă ziarul și să transmită marca comercială Kyiv Post redacției, însă Kivan a refuzat oferta.

Sursa foto: Kyiv Post