Eşti aici

„Reporterii fără frontiere” a câştigat Premiul internaţional pentru democraţie

20 Noiembrie 2014
1417 afişări
ONG-ul pentru libertatea presei „Reporterii fără frontiere” (RFF) a fost onorată cu Premiul internațional pentru democrație (Demokratiepries). Evenimentul a avut loc marţi, 18 noiembrie, la Bonn.

Premiul a fost înmânat Secretarului general al RFF, Christophe Deloire, în cadrul unei ceremonii, la care a fost prezent vicepreşedintele Demokratiepries, Erik Bettermann, fost şef al instituției audiovizuale publice Deutsche Welle din Germania. Bettermann  a declarat cu această ocazie că libertatea informației este unul din stâlpii societății democratice. La rândul său, Deloire a afirmat că acest premiu va mobiliza „Reporterii fără frontiere” şi jurnaliştii să „continue lupta lor de zi cu zi” pentru valorile democratice.

De regulă, Premiul internaţional pentru democraţie este acordat unei persoane sau organizații internaționale care s-au afirmat în promovarea democraţiei. Până acum, doar trei personalităţi marcante din lume s-au învrednicit de acest prestigios premiu: fostul președinte al Cehiei, Václav Havel (2009), apărătorul iranian al drepturilor omului, laureat al premiului Nobel, Shirin Ebadi (2010) și președintele primei adunări constituante a Tunisiei, Yadh Ben Achour (2012).

Sursa foto: http://www.demokratiepreis-bonn.de