Eşti aici

„Russia Today” ar putea fi sancţionat pentru reflectare părtinitoare de către autoritatea britanică de reglementare a mass-media

12 Noiembrie 2014
1881 de afişări
Radiodifuzorul de stat din Rusia, „Russia Today” (RT), care și-a lansat versiunea pentru Marea Britanie la 30 octombrie curent, ar putea fi supus sancțiunilor de către Ofcom, autoritatea britanică de reglementare a mass-media. Potrivit unui buletin emis de către Ofcom luni, 10 noiembrie, canalul rusesc nu a reflectat cu „imparțialitate cuvenită” criza din Ucraina în cel puțin patru cazuri.

În special, buletinul menționează reportajele RT privind anexarea Crimeii de către Moscova, în care guvernul ucrainean a fost numit neligitim și învinuit că ar fi avut legături cu neonaziștii și ar fi promovat politici anti-ruse. Ofcom a mai constatat că opiniile extreme ale grupării „Patriotul Ucrainei” au fost prezentate de RT drept opinii ce exprimă poziţia „întregului guvern provizoriu al Ucrainei”.

Potrivit autorităţii britanice de reglementare a mass-media, pozițiile tuturor părților relevante trebuie să fie reflectate în mod corespunzător în chestiuni ce țin de controverse politice. Ofcom a avertizat că va aplica sancțiuni în cazul în care „Russia Today” va ignora aceste reguli şi pe viitor. La moment, RT nu a reacţionat la aceste acuzaţii.

 
Sursa foto: http://www.themoscowtimes.com