Eşti aici

21 noiembrie - Ziua mondială a televiziunii

21 Noiembrie 2021
1081 de afişări
La data de 21 noiembrie este marcată, anual, Ziua mondială a televiziunii, potrivit site-ului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Potrivit ONU, Televiziunea continuă să fie cea mai mare sursă de consum video. „Deși dimensiunile ecranului s-au schimbat, iar oamenii creează, postează, difuzează și consumă conținut pe diferite platforme, numărul de gospodării cu televizoare din întreaga lume continuă să crească. Interacțiunea dintre formele emergente și tradiționale de difuzare creează o mare oportunitate de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante cu care se confruntă comunitățile noastre și planeta noastră”, scire în comunicatul ONU la subiect.

Proclamată în 1996 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, Ziua mondială a televiziunii îşi propune să recunoască influenţa din ce în ce mai mare pe care televiziunea o exercită asupra proceselor de luare a deciziilor, în special prin atragerea atenţiei publice asupra conflictelor, ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii sau a altor aspecte vitale precum problemele economice şi sociale, conform ONU.