Eşti aici

Amnesty International a condamnat autoritățile din Tunisia pentru limitarea libertății de expresie

09 Noiembrie 2020
425 de afişări
Amnesty International a condamnat, pe 9 noiembrie, procesele intentate în Tunisia împotriva a 40 de internauți, în ultimii doi ani, pentru simple critici ale acestora la adresa autorităților, solicitând să nu mai atace libertatea de expresie în baza unor legi „depășite”, scrie Agerpres cu referire la agenția AFP.

Într-un raport detaliat, organizația internațională indică faptul că cel puțin 40 de bloggeri, animatori de pagini de Facebook foarte urmărite, militanți politici sau apărători ai drepturilor omului au fost ținta unor proceduri penale între 2018 și 2020 în Tunisia.

Potrivit Amnesty, dacă „aceste cazuri nu au condus la o pedeapsă cu închisoarea, citațiile pentru interogatorii, rechizitoriile și procesele propriu-zise pentru acuzații pasibile de pedepse cu închisoarea constituie hărțuire și intimidare a persoanelor care își exprimă opinii critice”.

Aceste procese „amenință progresele realizate până acum în domeniul drepturilor omului în Tunisia, unde dreptul la libertatea de expresie este o valoare câștigată cu greu de revoluție”, menționează sursa citată.