Eşti aici

Atentate asupra televiziunii din Harkov

08 Aprilie 2014
2003 afişări

Protestatarii pro-ruși au ocupat temporar în noaptea de 7 spre 8 aprilie curent sediul postului de televiziune local ATN din orașul Harkov (Ucraina), anunță portalul mediafreedomwatch.org.

Potrivit jurnaliștilor acestui post de televiziune, manifestanții au distrus mobila și echipamentul tehnic din oficiu. Ulterior, după apariția polițiștilor, manifestanţii au părăsit clădirea.

Aproximativ 50 de persoane cu măști pe față au dat buzna în oficiul postului de televiziune ATN din Harkov. ”Ei au spart toate vitrinele, au cerut accesul la emisia directă și au distrus echipamentul tehnic”, au scris jurnaliștii pe site-ul companiei.

Protestatarii au exercitat presiuni şi asupra directorului general al companiei ATN. În imaginile video  care au apărut pe internet se vede clar cum tinerii mascați vandalizează oficiul televiziunii.

În aceeași seară, activiștii pro-ruși au încercat să preia controlul turnului de televiziune din Harkov. Aceștia au cerut revenirea posturilor TV rusești pe teritoriul regiunii, protestând astfel împotriva deciziei instanței de judecată din Kiev, care interzice temporar transmisiunea canalelor de televiziune ruseşti în Ucraina. Directorul turnului de televiziune a reușit să-i convingă pe protestatari să se adreseze operatorilor de cablu şi nu jurnaliştilor de la ATN.

Potrivit portalului informațional unian.uk, la moment, turnul de televiziune din Harkov se află sub controlul forțelor de ordine. În cazul televiziunii ATN din Harkov, poliția a pornit un dosar penal și împreună cu reprezentanții companiei estimează valoarea pagubelor pricinuite de protestatari. 

Sursa foto: http://www.unian.net/