Eşti aici

Bărbatul ce ar fi participat la asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, eliberat după ce a fost arestat din greșeală

09 Decembrie 2021
324 de afişări
Bărbatul saudit arestat la Paris marți, 7 decembrie, pentru presupuse legături cu uciderea jurnalistului de la The Washington Post, Jamal Khashoggi, a fost eliberat a doua zi, după ce autoritățile au concluzionat că a fost confundat, au anunțat procurorii capitalei franceze, scrie Libertatea.ro.

Surse din poliție, citate de BBC, spun că bărbatul arestat marți se numește Khaled Aedh Alotaibi și este fost membru al Gărzii Regale a Arabiei Saudite, unul dintre cei 26 de suspecți căutați de Turcia în legătură cu uciderea jurnalistului.

În vârstă de doar 33 de ani, suspectul călătorea sub propriul nume și a fost plasat în detenție judiciară, a anunțat radioul RTL.

Jamal Khashoggi, un cunoscut critic al guvernului saudit și al prințului Mohammed bin Salman, a dispărut pe 2 octombrie 2018, după ce a fost văzut intrând în sediul consulatului Arabiei Saudite din Turcia. După ce iniţial a negat asasinatul, Arabia Saudită a admis că editorialistul de la The Washington Post a fost ucis de agenţi saudiţi care ar fi acţionat singuri.

Dovezile existente au sugerat că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului.

Moartea jurnalistului a generat critici vehemente la nivel internaţional, Statele Unite ale Americii, Canada, Germania și Franţa introducând sancţiuni punctuale contra Arabiei Saudite după moartea lui Jamal Khashoggi.

Sursa foto: Skynews