Eşti aici

Barack Obama, vizat de hackeri sirieni

30 Octombrie 2013
1700 de afişări

Conturile de Twitter și Facebook ale președintelui SUA, Barack Obama, au fost sparte, weekendul trecut, de binecunoscuții hackeri ai grupării Armata Electronică Siriană (AES). Aceștia au postat pe profilul șefului de stat un clip cu atrocitățile comise în Siria de către rebeli, informează RT.com.

”Toate link-urile pe care Barack Obama le-a postat pe Twitter și Facebook au fost redirecționate către un clip ce prezintă adevărul despre Siria”, a transmis un purtător de cuvânt al AES. Clipul de pe YouTube, cu o durată de 24 de minute, se numește ”Syria Facing Terrorism” (n.r. ”Siria confruntându-se cu terorismul”).

”Obama nu-și pune probleme etice atunci când spionează întreaga lume, așa că am luat asupra noastră sarcina de a-i returna favoarea”, au mai scris membrii AES pe Twitter.

Hackerii au reușit să intre în conturile președintelui Obama spărgând adresa electronică a unuia din administratorii site-ului BarackObama.com, pe care șeful de stat l-a folosit în timpul campaniilor prezidențiale din 2008 și 2012. La scurt timp după atacul electronic, conturile lui Barack Obama au fost re-securizate. Secretarul de presă al Casei Albe, Jay Carney, a refuzat să comenteze incidentul în timpul unei conferințe de luni.

Armata Electronică Siriană este un grup de hackeri ce îl susțin pe președintele sirian Bashar al-Assad. Gruparea a devenit faimoasă în ultimele luni după ce a spart conturile de Twitter ale mai multor instituții media internaționale precum Associated Press (AP), Agence France Press (AFP), BBC, The New York Times și altele.

sursa foto: www.madamasr.com