Eşti aici

China are mai mulți cenzori online decât militari

28 Octombrie 2013
1959 de afişări

Serviciile de monitorizare și cenzurare a internetului au aproximativ două milioane de angajați în China, cu o jumătate de milion mai mulți decât armata, informează Beijing News.

Acest nou tip de agenți ”secreți” are la dispoziție un software care analizează mesajele ce circulă pe rețelele de socializare din China, potrivit articolului. Misiunea angajaților este simplă: ei trebuie să prevină situațiile în care rețelele de socializare ar putea deveni o platformă pentru a critica liderii politici sau pentru a deranja ordinea prestabilită în statul comunist.

”Polițiștii web”, cum sunt supranumiți, sunt plătiți de serviciile de propagandă ale guvernului și Partidului Comunist, precum și de anumite site-uri comerciale. Aceștia primesc și instruire în cenzura internetului.

Site-ul People's Daily - ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez - a organizat, între 14 și 18 octombrie, o sesiune de intrsuire pentru acești ”analiști ai opiniei publice”. Participanții au asistat la opt module menite să-i învețe cum să analizeze diferite postări de pe internet.

Potrivit rapoartelor internaționale de profil, China este printre țările în care autoritățile filtrează cel mai puternic conținutul online.

sursa foto: www.flickr.com/creativecommons