Eşti aici

Curtea de Apel a anulat amenda aplicată postului TV8 de către CA

31 Octombrie 2020
1330 de afişări
Curtea de Apel Chișinău a admis acțiunea înaintată de TV8 împotriva Consiliului Audiovizualului (CA) și a anulat, printr-o hotărâre din 31 octombrie, decizia CA privind aplicarea amenzii de 7.000 de lei pentru lipsa echilibrului în emisiunea „Politica Nataliei Morari”, scrie tv8.md.

Dosarul a fost examinat de magistrații Anatolie Minciuna,  Veronica Negru și Ecaterina Palanciuc. Instanța a considerat că, în cadrul ediției din 6 octombrie a programului vizat „s-a asigurat echilibrul opiniilor şi părerilor pe parcursul întregii emisiuni și nu s-a limitat dreptul la expunere în cadrul programului audiovizual menționat în sesizare”.

Astfel, judecătorii au decis să admită acțiunea înaintată de TV8 împotriva CA și să anuleze decizia Consiliului Audiovizualului, din 26 octombrie, prin care postul a fost amendat ca urmare a unei sesizări depuse de Centrul pentru Protecția Dreptului Jurnaliștilor din Republica Moldova. Hotărârea poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la pronunțare.

Media Azi a scris anterior că administrația TV8 va ataca în instanță decizia CA prin care postul TV a fost sancționat  pentru lipsa imparțialității și echilibrului opiniilor în emisiunea „Politica Nataliei Morari”. TV8 califică decizia autorității drept „o intimidare a jurnaliștilor și un atac asupra libertății de exprimare”.