Eşti aici

Doi jurnaliști români, reținuți pentru puțin timp în Crimeea de către militari ruși

21 Martie 2014
2677 de afişări

Corespondentul Laurențiu Rădulescu și operatorul Andrei Captarenco de la postul de televiziune Digi 24 din România au fost reținuți de militari ruși în trenul Odessa-Simferopol, informează Deschide.md. Incidentul a avut loc vineri dimineață, 21 martie, în apropierea localității Armiansk din nordul peninsulei Crimeea, unde trenul a fost oprit pentru control de forțele de autoapărare, menționează sursa citată.

Cei doi au fost urcați într-o mașină de teren Lada și ținuți cu capul în jos, pentru a nu vedea în ce direcție se îndreaptă, precizează portalul, care adaugă că operatorul Andrei Captarenco a vorbit cu echipa Deschide.md și le-a povestit cele întâmplate.

Ulterior, jurnaliștii au fost duși într-o cazarmă în care era arborat steagul Rusiei, unde militarii ar fi vrut să le confiște echipamentele, inclusiv vestele anti-glonț. După o vreme, un comandant a dispus să le fie permis celor doi să se întoarcă în Odessa și să nu le fie confiscate echipamentele, informează și Digi 24.

”La cazarmă ni s-a indicat din mână direcţia spre care să ne îndreptăm, ni s-a spus că acolo e graniţa cu Ucraina şi că e o distanţă de 4-5 kilometri. Am parcurs-o pe jos. E o graniţă improvizată”, a povestit reporterul Laurenţiu Rădulescu pentru Digi 24.