Eşti aici

Dunja Mijatović îndeamnă autoritățile din Azerbaidjan să pună capăt intimidării reprezentanților mass-media

09 Iulie 2014
2142 de afişări
Reprezentanta OSCE pentru libertatea presei, Dunja Mijatović, a emis o declarație în care condamnă arestarea jurnaliștilor și bloggerilor din Azerbaidjan pentru exprimarea liberă a opiniei, informează mediafreedomwatch.org cu referire la azadliq.org.

În declarație se spune despre sentința pronunțată în cazul bloggerului Abdul Abilov, condamnat pe 27 mai la 5 ani și jumătate de închisoare, și a lui Omar Mamedov, condamnat pe 4 iunie la 5 ani de închisoare. Ambii sunt învinuiți pentru infracțiuni legate de droguri.

Dunja Mijatović și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la această situație, relevând că în Azerbaidjan lista activiștilor arestați este mereu în creștere. În declarație sunt enumerate numele mai multor jurnaliști și bloggeri care au fost arestați pentru acuzații false: Parviz Gashimly, Nijat Aliyev, Sardar Alibeyli și Rashad Ramazanov.

"Îngrădirea libertății de exprimare și a libertății presei este o încălcare gravă ce contravine angajamentelor asumate de Azerbaidjan față de OSCE", a menționat Mijatović.  

"Ceea ce se întâmplă în Azerbaidjan are un impact negativ și duce la creșterea autocenzurei. Libertatea de exprimare și libertatea mass-media trebuie să fie asigurate în orice moment. Îndemn încă o dată autoritățile din Azerbaidjan să pună capăt intimidării reprezentanților mass-media", a reiterat Mijatović.

Reprezentanta OSCE și-a exprimat disponibilitatea de a ajuta guvernul din Azerbaidjan în eforturile de îmbunătățire a situației privind libertatea presei în țară.

Sursa foto: https://c1.staticflickr.com