Eşti aici

Francezii – oripilați de modul în care lucrează Putin-TV

23 Mai 2016
1308 afişări
Populara emisiune tv din Franța – Le Petit Journal -, care prezinta stiri in cheie satirica, a aflat ce au spus in realitate participantii la un miting din Paris, intervievati de reporterii televiziunii publice ruseti Rossia-1 pentru emisiunea „Vesti Nedeli” cu Dmitri Kiselev, difuzata pe 15 mai.Tema principală a emisiunii lui Kiselev era „creșterea euroscepticismului în Franța”. Angajații postului de televiziune „Rossia-1” au filmat demonstrația de protest împotriva noii legi a muncii și i-au intervievat pe protestatari, care au răspuns în contextul protestului, fara niciun cuvant despre euroscepticism, scrie RFI.

„E groaznic, dezgustător și jignitor faptul ca cuvintele mele au fost traduse astfel. Nici măcar nu este o traducere eronata. Sunt cuvinte complet inventate ..” – spune  revoltata protagonista interviului acordat reporterilor rusi, care a vorbit despre temerile muncitorilor.

În versiunea rusă a traducerii, locuitoarea unui orașul francez „a afirmat” că îi este frică de migranți. „Nu, nu am aboslut nicio frică de migranți. Le-am spus că mă simt în siguranță, și că problema migranților pentru mine nu are nimic de-a face cu sentimentul de pericol, și că eu sunt pentru primirea refugiatilor care fug dintr-o tara în care este razboi. Sunteti un om necinstit, m-ați prezentat drept o rasista” – i-a reprosat ea lui Kiselev.

Din cele 12 minute dedicate subiectului ”euroscepticismului”, intervul femeii ocupă aproape jumătate. În varianta originala, care se aude sub traducere, femeia încearcă să explice reporterilor situația politică și economică dintr-o suburbie săracă a Parisului. Reporterul rus încearcă însă, de-a lungul intregii conversații, să se lege de situația migranților, punând tot felul de întrebări cu raspunsuri sugerate.

Prezentatorul Le Petit Journal explica scopul acestor ”reportaje„ ale televiziunilor din Rusia: „Mesajul este clar. Din cauza Europei, în Franța oamenii se rascoala, distrug totul pe strazi, democrație nu mai exista, migrantii au băgat frica in toata lumea, ocupa locurile de muncă ale francezilor și școlile franceze… Există doar o singură cale de ieșire – Rusia”.

Sursa: www paginaderusia.ro
Sursă foto: www.paginaderusia.ro