Eşti aici

Germania interzice difuzarea postului de televiziune Russia Today în limba germană

02 Februarie 2022
592 de afişări
Germania interzice difuzarea în țară a Russia Today în limba germană (RT DE), post lansat pe 16 decembrie și a cărui transmitere prin satelit fusese deja suspendată, scrie Hotnews.ro.

„Difuzarea programului de televiziune RT DE”, care mai poate fi urmărit pe site și pe o aplicație mobilă, a fost „interzisă” pentru că „nu a fost nici solicitată, nici acordată autorizația necesară conform legii mass-media”, se arată într-un comunicat al autorității germane în domeniu, citat de AFP.

Youtube suspendase deja contul de limbă germană Russia Today în ziua în care a fost lansat în decembrie și, câteva zile mai târziu, transmisia prin satelit a canalului fusese suspendată la cererea autorităților germane.
 
Postul Russia Today are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisie prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene. Berlinul consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă întrucât RT DE „este în limba germană şi se adresează pieţei germane''.
 
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu a exclus represalii după suspendarea difuzării postului în decembrie. „Încă de la început, autorităţile germane au făcut tot posibilul pentru a da o imagine proastă postului vostru (RT) în societatea germană. Până recent, nu doream să urmăm aceeaşi cale, reducând la tăcere presa (...), dar nu exclud să reacţionăm”, a spus Lavrov.
 
RT, considerat un instrument de propagandă al Kremlinului în străinătate, începuse să emită în limba germană la data de 16 decembrie. În aceeași zi, Youtube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema Covid-19.

Sursa foto: Russia Today