Eşti aici

Germania a suspendat difuzarea prin satelit a canalului de ştiri Russia Today în germană. Reacția Moscovei

23 Decembrie 2021
2242 de afişări
Germania a suspendat miercuri, 22 decembrie, difuzarea prin satelit a canalului de ştiri Russia Today în limba germană (RT DE), în absenţa unei licenţe valide, provocând iritarea Moscovei, care a ameninţat cu represalii, scrie Digi24.ro cu referire la AFP.

Miercuri, autoritatea media din Berlin-Brandeburg (Mabb) a obţinut oprirea difuzării prin satelit a RT în limba germană, după ce protestase pe lângă operatorul european Eutelsat.

„Nicio autorizaţie de radiodifuziune nu a fost cerută şi nici acordată de Mabb” pentru acest program, a justificat autoritatea de reglementare germană.

RT DE a replicat că această blocare este „ilegală” şi rezultatul presiunilor politice exercitate de Berlin.

Canalul are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene.

Autoritatea germană consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă dat fiind că RT DE „este în limba germană şi se adresează pieţei germane”.

Eutelsat a confirmat pentru AFP că a întrerupt miercuri difuzarea prin satelit a canalului.

RT, considerat un instrument de propagandă al Kremlinului în străinătate, începuse să emită în limba germană la data de 16 decembrie.

În aceeași zi, Youtube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema COVID-19.

RT DE poate fi încă urmărit pe site-ul său de internet, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Vorbind miercuri pe postul RT, ministrul rus de externe Serghei Lavrov nu a exclus represalii. „Încă de la început, autorităţile germane au făcut tot posibilul pentru a da o imagine proastă postului vostru (RT) în societatea germană. Până recent, nu doream să urmăm aceeași cale, reducând la tăcere presa (...) dar nu exclud să reacţionăm”, a spus Lavrov.

Sursa foto: RIA Novosti