Eşti aici

The Guardian: Serviciile secrete britanice au spionat e-mailurile mai multor jurnaliști importanți/ "Jurnaliștii, potențiala amenințare la adresa securității"

20 Ianuarie 2015
1303 afişări
Agenția britanică GCHQ (Government Communications Headquarters) a interceptat e-mailuri alte unor jurnaliști de top din mass-media internațională, conform documentelor dezvăluite de Eduard Snowden și citate de The Guardian.

E-mailuri de la BBC, Reuters, The Guardian, New York Times, Le Monde, The Sun, NBC sau Washington Post au fost interceptate de CCHG, echivalentul NSA, și partajate pe intranetul agenției, potrivit AFP.

Potrivit liniilor directoare de securitate internă citate de ziar, serviciile secrete britanice considerau jurnaliștii ca "o potențială amenințare la adresa securității," jurnaliștii de investigație fiind catalogați la fel ca teroriștii sau hackerii.

GCHQ a interceptat nu mai puțin de 70 de mii de mailuri în doar 10 minute într-o zi din luna noiembrie, 2008. Multe mesaje nu aveau nicio valoare informațională fiind doar simple mesaje ale un PR-iști către jurnaliști.

Dezvăluirea apare pe fondul presiunilor intense cu care se confruntă guvernul britanic pentru a proteja de așa numitul proces de "snooping" comunicările confidențiale dintre reporteri, parlamentari și avocați.

Sursa foto: Wikipedia
Sursa text: HotNews.ro