Potrivit media italiene, șase dintre răniți au fost spitalizați pentru contuzii și traumatisme, în special craniene, după această explozie provocată de contactul între lavă și zăpadă la 2.700 de metri altitudine."Echipa BBC și mai mulți turiști au fost afectați de o explozie enormă", a povestit pe Twitter Rebecca Morelle, corespondentă științifică a BBC venită să relateze despre noua fază de activitate a celui mai înalt vulcan din Europa.
"Un flux de lavă amestecată cu vapori a provocat o explozie enormă, iar grupul a fost lovit de o ploaie de pietre incandescente și de vapori. Mulți sunt răniți la cap, prezintă arsuri, tăieturi și contuzii", a adăugat ea.
Echipa ei nu a suferit decât tăieturi și arsuri dar a fost "foarte șocată, a fost cu adevărat terifiant", a adăugat jurnalista, care a salutat eficiența ghizilor și a salvatorilor."Să cobori în grabă un munte fiind bombardat de pietre, făcând slalom printre pietre incandescente și vapori fierbinți, este o experiență pe care nu vreau să o mai retrăiesc vreodată", a conchis ea.
Vulcanul Etna a intrat din nou în erupție miercuri seară, a anunțat dimineață Institutul italian de vulcanologie (INGV).Această nouă fază de activitate nu perturbă totuși traficul aerian și nu pune pentru moment probleme locuitorilor din împrejurimi, printre care și cei din Catania, al doilea oraș ca mărime din Sicilia.
Erupția, spectaculoasă în imaginile INGV, s-a produs dintr-un nou crater, deschis în februarie în timpul precedentei faze active, pe versantul vulcanului cu o înălțime de peste 3.300 de metri.
Sursa: www.agerpres.ro
Sursa foto: www.agerpres.ro