Eşti aici

Joe Biden a insultat un jurnalist Fox News

25 Ianuarie 2022
1047 de afişări
Președintele american, Joe Biden, l-a numit „idiot” pe un jurnalist al postului Fox News, la o conferință de presă, fără să își dea seama că microfonul din fața sa era deschis, scrie Protv.ro

Întrebat de Peter Doocy, un jurnalist al Fox News, postul preferat al conservatorilor, despre posibilitatea ca inflaţia să constituie un handicap politic, preşedintele american şi-a spus în barbă, ironic: „Este un mare atu. Mai multă inflaţie”. Apoi, crezând că are microfonul închis, a continuat: „Ce idiot”.

Ulterior, insulta a apărut nemodificată în transcrierea întâlnirii trimisă luni seară de Casa Albă.

Cunoscut pentru tonul incisiv al întrebărilor sale, jurnalistul vizat de injurie, Peter Doocy a privit situaţia cu umor. „Nimeni nu a verificat încă veridicitatea declaţiilor sale”, a spus el pe post câteva minute mai târziu.

Seara, Peter Doocy a indicat la Fox News că preşedintele l-a sunat după incident. „Mi-a spus: Nu e nimic personal, prietene!”, a povestit jurnalistul.

Săptămâna trecută, după o conferinţă de presă foarte lungă în timpul căreia promisese că va avea mai multe contacte cu americanii, Joe Biden şi-a exprimat deja iritarea murmurând „ce întrebare stupidă”, la o întrebare lansată de un alt reporter Fox News.