Eşti aici

Jurnalişti agresaţi la „plimbarea pentru libertate“

11 August 2014
2089 de afişări
Mădălina Dicu, jurnalistă la B1 TV din România, a fost lovită violent de un protestatar, duminică, 10 august, în timpul aşa-zisei ''plimbări'' de la Palatul Cotroceni, organizat de Antena 3. Aceasta a fost lovită violent cu piciorul în spate. Un alt reporter  Cristi Dorombah a încercat să îi ia apărare, dar a fost şi el agresat atât fizic, cât şi verbal,  informează realitatea.net.

Jurnalista Mădălina Dicu spune pentru B1 TV că: ,, Ne-a spus că nu avem dreptul sa stăm acolo, ne-a jignit verbal, de asemenea nu doar noi am fost jigniţi, dar şi reprezentanţii altor televiziuni,  toţi cei care nu erau de la Antena 3”.

,,Nu a fost numai un individ, a fost o grupare de agitatori care au venit şi pur şi simplu au atacat şi îmbrâncit orice altă echipă a oricărei alte televiziuni ce relata de aici. Nu au fost forţe de ordine în zonă. La câteva minute bune au apărut trei jandarmi“, a declarat reporterul Cristi Dorombach, pentru adevărul.ro,  cel care i-a luat apărarea Mădălinei Dicu.

Postul de televiziune B1 TV a făcut o  plângere la Poliţie pentru agresarea jurnalistei, astfel încât, agresorul a fost identificat şi dus la Secţia 22 pentru audieri. Acum este urmărit penal pentru loviri și alte violențe, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniștii publice.
Potrivit jurnaliştilor de la Cotidianul, la protestul organizat de Antena 3 au mai fost împinşi, scuipaţi şi înjuraţi şi câţiva trecători. Aceștia se aflau pur şi simplu pe trotuar şi mergeau în sens invers coloanei de manifestanţi, relatează B1 TV.

Nu a fost singurul incident de la aşa-numita „plimbare pentru libertate“. Agresați verbali au fost și reprezentanții REALITATEA TV și România TV.