Eşti aici

The Moscow Times trece exclusiv la formatul online

06 Iulie 2017
1336 de afişări
Ziarul The Moscow Times și-a încetat apariția în variantă print, ultimul său număr fiind datat cu 6 iulie 2017, potrivit unei informații de pe site-ul publicației.

Trecerea exclusivă la formatul online se va solda cu pierderea locurilor de muncă pentru majoritatea colaboratorilor săi.

Businessmanul din Olanda, Derk Sauer, anunța încă în luna iunie despre trecerea publicației The Moscow Times în proprietatea unei fundații de caritate, pe care o administrează, împreună cu actualul proprietar al ziarului, Demian Kudreavțev.

Într-o postare pe Twitter Sauer explica această schimbare prin asigurarea unui viitor „securizat” al publicației.

„Pe întreg parcursul existenței sale, The Moscow Times a respectat principiul independenței și standardele calității în jurnalism. Ziarul a avut un rol decisiv în reflectarea evenimentelor și politicii „din interior”.  Sper că va continua să se conducă de aceste principii și pe viitor”, a afirmat redactorul-șef al ziarului, Mihail Fișman.

The Moscow Times  a fost fondat de Derk Sauer în anul 1992. În 2015, împreună cu alte active ale Sanoma Media, ziarul a fost cumpărat de Demian Kudreavțev. De atunci, publicația a apărut săptămânal.